Indiserver


Private side: Er du havnet her er du velkommen til at kigge, men de er skrevet som private noter, så jeg er ligeglad med om andre end jeg selv kan forstå det.


Indiserver kan bruges til at skabe kontakt fra en linux baseret computer, til en lang række forskellige teleskoper, og deres udstyr. I skrivende stund skulle det være muligt at:


- Styre et mount

- Autofokusere

- Styre filterjul

- Se cam

- Teleskop domes

- Vejr stationer

- Adaptiv optikCam feed er testet på en ALIX, der nok plejer at kunne klare et par live cam feed, men det er laaaangsomt med et standard V4L cam.


Manual ligger her: indiserver manual


Serveren ser ud til at være nem at bruge, jeg er for tiden ved at teste den på et ALIX board, det er som standard udstyret med RS232 interface, så jeg skal ikke bruge en RS232 - USB konverter.


Jeg har haft den oppe at køre mod et MEADE ETX90 for nogle år siden, men det var for klumpet, og Meaden er gået død. (Som så meget andet såkaldt "proffessionelt" teleskopudstyr). Jeg tester jeg på en billig Celestron mount. Senere vil jeg bygge mit eget mount, og det ser ud til at være nemt at skrive en speciel driver til indiserveren.


Når test er færdig er det hensigten at bruge en Raspberry pi til serveren, den kan placeret tæt på mountet, og jeg kan sidde i ro og mag og styre teleskopet, det er i al fald teorien.HJK 25/12 2014